Valgmenighedens læsekreds mødes 5-6 gange om året. Romanerne er udvalgt med baggrund i ønsker fra læsekredsens medlemmer. Vi mødes kl. 19 i konfirmandstuen på Søndermarksvej 43 i Vivild, hvorefter vi tager en runde, hvor alle fremmødte får lov til at komme med deres umiddelbare tanker om værket. Dernæst diskutterer vi de emner, der har vist sig interessante. Undervejs serveres kage og kaffe, ligesom vi indleder og afslutter aftenen med sang fra højskolesangbogen. Alle er velkomne til at deltage uagtet øvrig tilknytning til menigheden!

Læsekredsen begynder den nye sæson tirsdag d. 22. september. I den kommende sæson begynder vi med to helt nye værker, hvorefter vi bevæger os tilbage i tiden – og så skal vi rejse verden rundt fra Norden til Asien… Skal du med? Så mød bare op uden tilmelding!

Sæsonen indledes med Søren Fauths langdigt fra maj 2020 ”Moloch. En fortælling om mit raseri” om fald og forsoning. En fortælling om det, der sker med et menneske, når det, der ikke må ske, sker. Når kærligheden vender vrangen ud, når tillid, håb og tro forliser. Det er en tekst om at miste alt til håbløshed og mistro, jalousi og selvhad. En bog om forelskelse og dyb kærlighed, om længsel og savn, om afmagt og raseri.

Sæsonens kommende romaner:

• 12. november: Sørine Gotfredsen ”Som Sørine Læser Bibelen”
  • 13. januar: Tarjei Vesaas “Fuglene
  • 11. marts: Yasunari Kawabata ”De tusind traner”
  • 21. april: Kim-Malthe ”Kim”