Formiddagshøjskole om kriminalforsorgen

Klaus Schelander har været ansat i Kriminalforsorgen i lidt over 28 år. Inden da samarbejdede han med nærpolitiet som gademedarbejder i Gelleruparken med fokus på bandekriminalitet. Til formiddagshøjskolen den 6. september vil han tale om, hvorfor og hvordan vi straffer i Danmark, og hertil berøre vores kulturgrundlag for straf, som bl.a. er affødt af de 10 bud. Dertil vil han tale om, hvordan vi forsøger at forebygge kriminalitet – herunder belyse årsager til kriminalitet, den sociale arv og spørgsmålet om, hvorvidt kriminalitet har en “farve”. Foredraget vil centrere sig om, hvilke værdier, der er under forandring, når det kommer til vores straffesystem, det politiske system og befolkningens ønsker. Og så får vi indblik i nogle af hans mange anekdoter fra et langt virke i Kriminalforsorgen. Med andre ord er der lagt op til en formiddag med mulighed for god debat.

Der serveres som altid kaffe/brød inden foredraget, samt frokost efter. Vel mødt!

Luk menu